Nytt år, nya utmaningar…

Då står det tydligen 2014 på kalendern. Ett nytt år med nya möjligheter och utmaningar.

I julas fick jag tummen ur och stickade färdigt pappas socka (Socks for my dad). Får väl se när den andra blir klar… men har lovat att det ska bli senast nästa julafton, dvs i år.  🙂

Fick en hel påse med gamla garner av mamma också nu när jag var hemma i jul. Mest en massa mohair-garner och 80-talet knackade på och ville säga hej igen. Men nåt kul ska man väl kunna hitta på med dem.

Det har inte blivit så mycket stickat i övrigt annars. Jag har kört fast i ett par handledsvärmare (Bronte’s mitts) som jag inte lyckas få till picot-avmaskningen på. Den blir alldeles för stram och jag har inte orkat att repa upp i spetsmönster ytterligare en gång. Så de fick hoppa in i mitt “Area 51”. Där har också den påbörjade nya varianten av tröja (Cadence pullover) hamnat, sen jag upptäckte att jag bara har gjort ökningarna för fram och bakstycket och inte för ärmarna. Dessutom är jag osäker på om den kommer att bli för liten och/eller att garnet ska räcka. Näe, den får också ligga till sig lite tills jag känner mig redo att börja om.

Däremot har jag fått till en supersnabb stickning. En basker, lite i vintage-stil (Beret in lace). Den blev söt, men jag känner inte riktigt att jag själv passar i modellen så den får hitta ny ägare så småning om.

DSCF1719

Före blockning

DSCF1724

Blockning över en tallrik

DSCF1726

Färdigblockad

 

 

 

 

 

 

Jag har också börjat på en ny “pytt” (Pytt-till-Annan), men i sockgarn denna gången. Så det ska bli kul att se hur den blir då.

Ett annat projekt på stickorna är en testvariant av en bolero (Ribbed Lace Bolero). Jag gör den i ett jättekonstigt garn som är alldeles för mycket struktur för att egentligen passa en spetsstickning. Men det är mest för att testa modellen och mönstret.

Det var nog allt för mig den här gången. Ska försöka ta lite bilder på de pågående projekten inom kort.

HaEnSkönKväll

 

En ny sjal!

Det har inte blivit så mycket gjort fram tills nu. Det kom tyvärr lite andra saker emellan.

Jag har virkat en hel del mormorsrutor och är uppe i 130 rutor men har insett att det inte räcker till för att få den storlek på filten som jag tänkt mig. Det saknas ungefär 50 rutor. Så vi får väl se när jag orkar ta tag i det igen, hade ju sett framemot att få börja virka ihop dem.

Men inför semestern i juli/augusti beställde jag ett för mig lyxgarn. Nämligen ett nystan Manos del Uruguay Lace i en jättehärlig färg. Det var med i en utförsäljning av garn som bara fanns ett par nystan kvar av.

DSCF1272

Självklart hade jag tänkt mig en fin spetssjal av det från början. Men vilket mönster skulle jag då välja bland alla fina? Pyttipanna hade lockat mig ett tag och många har skrivit i bloggar och forum som jag följer, att denna sjal var beroendeframkallande. Så jag  bestämde mig för den trots att mönstret var avsett för något tjockare garn.

Jag är fortfarande novis på det där med att avgöra hur mycket garn som kommer att gå åt om man byter till något annat än det som rekommenderas i mönstret. Därför fegade jag lite när jag gjorde kanten och kanske läste jag också fel, för jag slutade när kanten mätte 1,5  även om det var rekommenderat med 2 m. Gav mig med friskt mod på resten i rätstickning och märker när jag kommit till sista varvet och ska maska av att den är något liten i storlek. Gjorde en vanlig avmaskning först, den blev för tight och drog ihop hela sjalen. Repade upp och gjorde en ny avmaskning med en elastisk avmaskningsvariant. När det var klart la jag sjalen på vågen och insåg att det vägde bara 28 g. Det vill säga att det hade bara gått åt lite drygt halva nystanet.

Efter lite funderande och övervägande bestämde jag mig för att repa upp allt ner till spetskanten och fortsätta på den en halvmeter till. Jag kände att jag skulle inte vara nöjd med att ha sjal som bara precis når runt halsen hur fin den än är. Dessutom kändes det inte riktigt som att jag gillade rätstickningen i det här garnet, det för tog lite av dess  fina färgning och lyster och inte fick komma till sin rätt.

Sagt och gjort, repade upp, förlängde spetskanten till ca 2 m. Efter det fortsatte jag med slätstickning istället och stickade några enstaka aviga varv slumpvis för att ge stycket lite liv. Och jag är jättenöjd och glad att jag gjorde det.


Och i måndags var den torr från blockningen så jag nålade snabbt av den och tog på mig den till exjobbet. Sen dess har jag haft den varje dag denna vecka. Är supernöjd. 🙂

Färdigblockad och klar!

Färdigblockad och klar!

Nu är den stora fråga vad man ska hitta på nu… Ska jag ta tag i de där påbörjade sockarna? Eftersom oktober vitsigt inom stickvärlden kallas för Socktober så passar det ju bra. Eller om man ska ta och påbörja ett par roliga sockar tills mig själv? Eller en ny sjal…? Hmm, får nog fundera lite till.

Ha en riktigt skön helg. Själv tänker jag sätta mig och titta på lite serier som jag följer och känna efter vad jag kan tänka mig att ha i händerna samtidigt framöver. 🙂

Ligger lite lågt med bloggandet för tillfället

Tentapluggar så det blir inte så mycket bloggande just nu. Men kan berätta att jag har börjat på en ny sjal (nåt måste man ju ha att sticka på sina bussturer). Mönstret heter Night Owl och hittades bland alla fina mönster på Ravelry som vanligt.

Blev påmind om den här söta animerade filmen. Om du inte sett den, gör det. 🙂

The Last Knit

HaEnFantastiskDag

 

 

Plötsligt händer det!

Det är inte allt för ofta som någon i ens bekantskapskrets helt plötsligt hör av sig och säger:

Du jag har rensat lite på vinden inför vår flytt längre fram i vår och hittade en påse med vitt och rosa garn. Tänkte att du som stickar så mycket kanske vill ha det. Om du kan använda det till något, annars slänger jag det.

Klart att man kan förbarma sig över lite garn. Så jag sa att jag gärna ville adoptera det om verkligen ville bli av med det. 🙂

Så idag har jag fått hem en hel plastpåse full med garn. Blandade sorter i naturfärg och rosa.

20130210546

Mitt dilemma nu är att jag har jättedålig koll på vad det är för garner. Det satt bara gödlar (etiketter) kvar på två av de rosa garnerna. Resten är helt omärkta. Jag gissar dock på att de flesta är rena ullgarner.

Det ska bli spännande att se vad man kan hitta på med detta. Nåt ska det väl kunna bli i alla fall.  🙂

HaEnSkönKväll