En bra investering

När jag fyllde år för ca 2 månader sen så fick jag en peng av mina föräldrar i födelsedagspresent och tänkte att den här slanten fick jag göra nåt kul med. Filurade ett tag men inte allt för länge. För jag hade nämligen gått och suktat efter de nya och färgglada KnitPro-stickorna, Dreamz. Inte för att jag hade testat rundstickor med utbytbara spetsar alls själv innan, men hade läst i många bloggar om både för och nackdelar med dessa. De blev helt enkelt ett “måste ha”.

Sen hittade jag att Ica Maxi hade deras akrylvariant (KnitPro Spectra) och köpte ett par 5,5 till mitt dåvarande påbörjade projekt. Eftersom de inte hade långa kablar så fick jag göra ett litet besök på STRIKK någon dag senare också. Hem och testa och blev enormt imponerad av den mjuka och följsamma kabeln. Hade varit sugen på att testa Magic Loop. Efter lite YouTube:ande vågade jag mig på att föra över den pågående mössan till de nya stickorna. Det tog inte lång tid att komma in i rytmen och jag kände att det är så här vill jag verkligen sticka.

20130116452

Tog mig en sväng in till Deisy Design  och skulle bara kolla vad de hade hemma, vad de hade för pris på det lilla respektive det stora setet. Och helt enkelt bara klämma och känna lite. Fick en glad överraskning att de hade bra priser (hade spanat lite på några nätbutiker, men då skulle det ju också tillkomma fraktkostnad) och fick känna lite på en sticka av den äldre trämodellen (KnitPro Symfonie Wood) för att känna lite hur de var i jämförelse med akrylstickorna.

Jag var såld. Det gick inte att vänta en dag till och födelsedagspengen hade jag ju med mig, så jag bestämde nu och där att det fick bli det lilla setet. Tjejen i butiken sa “du kommer inte att ångra dig”. Och tänk vad rätt hon hade, för jag har använt dem till i princip allt som jag gjort efter inköpet.

20130116465

Det känns som att mina utbytbara rundstickor är här för att stanna. Blir så glad av de härliga färgerna som är stickstorleksspecifika (de går igen i KnitPros samma serie för strumpstickor och parstickor ) och de är så lena att ha i händerna. Jag har bara en gång haft problem med att stickan skruvat upp sig lite från kablen, men just den gången hade jag inte tightat till den med den lilla “nyckeln” som man ska använda för att de ska skruvas på ordentligt.

Så nu borde jag väl nästan få betalt från KnitPro så som jag har pratat gott om dem. Men det gör jag så gärna ändå. Hoppas att någon annan som går i tankarna vågar göra en liten investering. För mig var det här ett utmärkt val, men så hade jag innan också läst på lite om vad andra tycker om trästickorna och det där med att de kan vrida upp sig igen om man inte har skruvat dit dem ordentligt. De är ju inte superbilliga, men väldigt praktiska och jag tänker att de ska hålla ett tag också. 🙂

HaEnFantastiskDag