Onsdagar är en av veckans bästa dagar…

… för då kommer det ett nytt avsnitt av Stickpodden! En podcast som alla borde lyssna på, oavsett om man stickar eller inte, för att Elin och Karin är sådana sköna tjejer! 🙂

Klicka på bilden så länkas du direkt till deras sida och får reda på hur du kan lyssna till dem du också. De har en grupp på Ravelry också, och den hittar du här: Stickpodden på Ravelry

Stickpodden

Idag har jag påbörjat ett nytt projekt också. Att göra mina hörlursladdar trasselfria genom att sticka in dem. Tog de tunnaste strumpstickorna jag hade (2,5 mm) och en docka broderigarn som var inköpt (för länge sedan) just för detta ändamål. Det är skiftande mellan ljust grått och svart, så jag tror att det kommer bli grymt snyggt. Det är första gången jag stickar en i-cord och dessutom stickar in något i en i-cord, så det blir lite konstigt här och där. Men det får vara så. Ska ändå göra det på ett finare headset sedan också, fast då med ett garn som skiftar från ljus till mörk rosa. 🙂

Nu tänker jag hoppa i skumbadet och lyssna på dagens avsnitt av Stickpodden.

HaEnSkönKväll

 

 

Mycket snack liten verkstad

Det händer inte så mycket på stickfronten (eller virkfronten heller för den delen) just nu.

Min sjal är färdig. Väntar på att blockas. Och det in sin tur väntar på en tur till Biltema för att införskaffa en pusselmatta.

Min tröja är förnärvarande pausad för att jag inte har bestämt mig för att köra på med något som jag inte känner mig helt nöjd med. Eller om jag ska ta och repa upp och börja om. Men för det beslutet krävs det lite planering och det har jag inte riktigt tid med.

Jag håller också på att virka en filt av mormorsrutor. Har kommit över den där magiska gränsen då det känns som att “nu är det bara så många kvar att virka” tar en hel evighet. Men med några tv-serieavsnitt så har man ju producerat ett antal till, så det ska väl inte vara så svårt att få dem gjorda heller.

Sen har jag ju här hemma en liten Area51 (som någon så roligt uttryckte det), en plats med diverse UFO’s (UnFinished Objects). En påbörjad kofta som saknar två ärmar och ett sidstycke. Ett par påbörjade sockar (stickade från tån och upp) till pappa, där den ena är nästan färdig, håller på att dryga ut med annan färg i skaftet för att räcka till längdmässigt. Den andra är påbörjad men tappad från stickorna, så det är lite pill med att komma igång med den. Sen har jag också ett likadant sockprojekt till pojkvännen, som lider av Single Sock Syndrome. Ena sockan är klar, men den andra bär emot att påbörja. Speciellt innan sockarna till pappa är klara.

Så nog finns det projekt allt. Men jag har en viktig tenta den 14 mars som kräver mycket fokus nu. Så hur mycket stickat/virkat det blir fram tills dess vågar jag inte gissa på. Men det kommer att bli en dipp i produktiviteten på den här fronten i alla fall.

 

HaEnFantastiskDag

 

 

Ps. Tentan jag ska skriva är i ämnet Bildanalys och vissa av uppgifterna går ut att räkna på små bilder pixel för pixel, så tankarna från stickmönster eller korsstygnsbroderi är inte långt borta. 😀

Plötsligt händer det!

Det är inte allt för ofta som någon i ens bekantskapskrets helt plötsligt hör av sig och säger:

Du jag har rensat lite på vinden inför vår flytt längre fram i vår och hittade en påse med vitt och rosa garn. Tänkte att du som stickar så mycket kanske vill ha det. Om du kan använda det till något, annars slänger jag det.

Klart att man kan förbarma sig över lite garn. Så jag sa att jag gärna ville adoptera det om verkligen ville bli av med det. 🙂

Så idag har jag fått hem en hel plastpåse full med garn. Blandade sorter i naturfärg och rosa.

20130210546

Mitt dilemma nu är att jag har jättedålig koll på vad det är för garner. Det satt bara gödlar (etiketter) kvar på två av de rosa garnerna. Resten är helt omärkta. Jag gissar dock på att de flesta är rena ullgarner.

Det ska bli spännande att se vad man kan hitta på med detta. Nåt ska det väl kunna bli i alla fall.  🙂

HaEnSkönKväll

 

 

Klar! Men ändå inte…

Igår kväll maskade jag av min Dragonfly Wings från stickorna. Yeay!

Så nu är den klar. Den blev som förväntat mindre än vad den är tänkt att vara enligt mönstret. Vet inte riktigt hur fel jag tänkte med att gå ner i stickstorlek och samtidigt ha ett tunnare garn än tänkt. Känner att jag har en hel del att lära min om hur man gör för att ändra garn mot vad mönstret är gjort för.

Dock så ska den blockas så den kommer väl att bli lite större. Den här gången förstår jag verkligen varför man måste blocka sina spetsstickade alster. Just nu ser den bara ut som ett enda stort krull. Men oavsett blockningens magi på uttöjningen av storleken så kommer den antagligen att tjäna mer som något skönt att ha kring halsen, snarare än en sjal att ha över axlarna.

Blockning ja, det blir ett helt nytt kapitel för min del. Har försökt att googla och läsa på otaliga bloggar hur man ska gå till väga. Känner spontant att jag gärna vill ha en sådan där “pusselmatta” som många använder. Den verkar praktisk och lätt att stuva undan efteråt. Kanske får det bli en sväng till Biltema… Sen är det där med nedblötningen av plagget. Behöver man ha något medel i till ett sockgarn (75% Wool, 25% Polyamide)? En del säger ulltvättmedel, andra säger att vanligt shampo funkar. En annan fråga är ju också om mina nålar kommer att räcka. Det vore ju snörpligt om de tar slut när man kommit halvvägs.

Så även om den av stickorna nu så är det en del pyssel kvar. Vägning för att veta hur många meter som gått åt. Nästan ett 50g-nystan, men inte helt. Blockning. Sy in de två ändarna. Foto både före och efter blockning.

Så när allt det är klart, då kommer det ett nytt inlägg med bilder. 🙂

HaEnFantastiskDag

 

 

På stickorna

På stickorna har jag två pågående projekt in action.

  1. Tröjan som jag kallar för Monochromatic Love (all info finns på Ravelry) och som är en första egen design utifrån ett vanligt raglanmönster.20130116492
    Jag hittade nämligen en mönstergenerator på den här sidan: 
    www.knittingfool.com/pages/sweaterMenu. Där kan man mata in önskad storlek, vilken typ av stickfastighet, m.m. och så räknar den ut och skapar ett mönster åt dig.Men… just nu har jag kört fast. Bilden är från ett tidigt stadie och jag har nu kommit till ett par varv efter att ha lyft av maskorna för ärmarna. Jag vet inte om jag ska löpa linan ut och fortsätta som jag tänkt eller om jag istället ska repa upp, tänka och göra om helt. Det blir inte riktigt som jag tänkt mig. Funderar på om inte slätstickat är bättre trots allt…

  2. Sjalen Dragonfly Wings. Ett väldigt enkelt och nybörjarvänligt mönster på en spetssjal, som jag fastnade för. Tänkte att jag skulle prova på det där med sjalar.
    IMAG0453
    Även denna bilden är från ett tidigt stadie, jag har nu kommit en bra bit in i mönsterkanten och har inte mer än 6 varv kvar (inkl. avmaskningen). Har nog tänkt lite fel med garn och stickor (nu igen!) och sjalen kommer att bli mindre än vad den är tänkt. Men, jag tyckte att den här var rolig att sticka, så det kommer nog att bli ytterligare en. Fast i ett finare och lämpligare garn. Och då kanske också med pärlor.


Det som stjäl lite tid från stickningen är att jag pysslar en hel del med bloggen också. Den börjar nu så sakteliga att ta form enligt hur jag vill att den ska se ut, men det finns fortfarande massor att göra.


HaEnSkönKväll

th_bf-knittingsmiley

Hej världen!

Välkommen till min nya pysselblogg!

Jag har tidigare bloggat om allt mitt pysslande i min privata blogg (om du är nyfiken hittas den här), men tänkte nu att jag skulle dela upp det så att pysslandet får en alldeles egen blogg istället.

Det kommer nog att ta ett tag innan jag får till denna blogg som jag vill ha den. Så jag hoppas att det finns överseende med att saker kanske ändras till och från här.