Stickutmaningen 2013

Jag lovade ju att lägg upp mina mål för 2013 som jag presenterat i “Stickutmaningen 2013” hos Stickpodden.

De främsta utmaningarna är också de mest aktuella. Jag känner att jag har kommit till stadiet i min stickutveckling där jag vill utvecklas snabbare och pröva många nya saker och tekniker.

Så jag vill främst lära mig att:

  • sticka ett helt plagg som passar bra
  • blocka mina projekt
  • sticka med förkortade varv
  • sticka i-cord
  • sticka två av något samtidigt med Magic loop

Sen finns det ju massor av mer roliga och spännande tekniker som jag vill prova på, så listan kan ju göras hur lång som helst. Men dessa fem saker har jag som målsättning att faktiskt beta av under året. Det är ju inget som hindrar mig från att lägga till fler saker om allt är gjort tidigt. 🙂

Många av mina pågående projekt har något av följande i sig, så jag har ju kommit en bit på vägen. Min raglantröja (Monochromatic Love), som jag visserligen just nu har kört fast med, är målet för att sticka ett helt plagg som jag gillar, som har bra passform och som kommer att användas.

Min ena sjal (Dragonfly Wings)  är nu blockad så det är en punkt som kan anses som klar redan. Det var inte så svårt och resultatet blev ju kanon. Kommer definitivt att fortsätta blocka framöver.

Den andra sjalen (Night owl) som jag håller på med nu, kommer efter mönsterpartiet att ha förkortade varv. Så det ska bli spännande att prova på.

I-cord har också påbörjats i form av att sticka in mina hörlurar. Det finns viss risk att garnet inte räcker till, så jag har pausat den stickningen lite.

Magic loop har jag ju provat på tidigare och gillade det skarpt. Att sticka två av något, t.ex. pulsvärmare, sockar eller vantar, är något som jag verkligen vill lära mig. Jag lider av Single Sock Syndrome och tror att det skulle kunna råda bot på det. Tyvärr har jag ju redan två par påbörjade där ena sockan är klar i ena paret och andra sockan nästan helt klar i det andra paret. Men i skrivande stund fick jag en snilleblixt. Kanske kan jag sticka de båda singelsockorna samtidigt?! Ska nog låta den där funderingen smälta en stund.

Hoppas att det är fler än jag som gillar att prova på nya saker och att utmana sig själv. Det är som verkar så svårt, kanske faktiskt inte är så svårt när man väl vågar prova på det.

HaEnSkönKväll

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *