Nytt år, nya utmaningar…

Då står det tydligen 2014 på kalendern. Ett nytt år med nya möjligheter och utmaningar.

I julas fick jag tummen ur och stickade färdigt pappas socka (Socks for my dad). Får väl se när den andra blir klar… men har lovat att det ska bli senast nästa julafton, dvs i år.  🙂

Fick en hel påse med gamla garner av mamma också nu när jag var hemma i jul. Mest en massa mohair-garner och 80-talet knackade på och ville säga hej igen. Men nåt kul ska man väl kunna hitta på med dem.

Det har inte blivit så mycket stickat i övrigt annars. Jag har kört fast i ett par handledsvärmare (Bronte’s mitts) som jag inte lyckas få till picot-avmaskningen på. Den blir alldeles för stram och jag har inte orkat att repa upp i spetsmönster ytterligare en gång. Så de fick hoppa in i mitt “Area 51”. Där har också den påbörjade nya varianten av tröja (Cadence pullover) hamnat, sen jag upptäckte att jag bara har gjort ökningarna för fram och bakstycket och inte för ärmarna. Dessutom är jag osäker på om den kommer att bli för liten och/eller att garnet ska räcka. Näe, den får också ligga till sig lite tills jag känner mig redo att börja om.

Däremot har jag fått till en supersnabb stickning. En basker, lite i vintage-stil (Beret in lace). Den blev söt, men jag känner inte riktigt att jag själv passar i modellen så den får hitta ny ägare så småning om.

DSCF1719

Före blockning

DSCF1724

Blockning över en tallrik

DSCF1726

Färdigblockad

 

 

 

 

 

 

Jag har också börjat på en ny “pytt” (Pytt-till-Annan), men i sockgarn denna gången. Så det ska bli kul att se hur den blir då.

Ett annat projekt på stickorna är en testvariant av en bolero (Ribbed Lace Bolero). Jag gör den i ett jättekonstigt garn som är alldeles för mycket struktur för att egentligen passa en spetsstickning. Men det är mest för att testa modellen och mönstret.

Det var nog allt för mig den här gången. Ska försöka ta lite bilder på de pågående projekten inom kort.

HaEnSkönKväll

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *