På stickorna

På stickorna har jag två pågående projekt in action.

  1. Tröjan som jag kallar för Monochromatic Love (all info finns på Ravelry) och som är en första egen design utifrån ett vanligt raglanmönster.20130116492
    Jag hittade nämligen en mönstergenerator på den här sidan: 
    www.knittingfool.com/pages/sweaterMenu. Där kan man mata in önskad storlek, vilken typ av stickfastighet, m.m. och så räknar den ut och skapar ett mönster åt dig.Men… just nu har jag kört fast. Bilden är från ett tidigt stadie och jag har nu kommit till ett par varv efter att ha lyft av maskorna för ärmarna. Jag vet inte om jag ska löpa linan ut och fortsätta som jag tänkt eller om jag istället ska repa upp, tänka och göra om helt. Det blir inte riktigt som jag tänkt mig. Funderar på om inte slätstickat är bättre trots allt…

  2. Sjalen Dragonfly Wings. Ett väldigt enkelt och nybörjarvänligt mönster på en spetssjal, som jag fastnade för. Tänkte att jag skulle prova på det där med sjalar.
    IMAG0453
    Även denna bilden är från ett tidigt stadie, jag har nu kommit en bra bit in i mönsterkanten och har inte mer än 6 varv kvar (inkl. avmaskningen). Har nog tänkt lite fel med garn och stickor (nu igen!) och sjalen kommer att bli mindre än vad den är tänkt. Men, jag tyckte att den här var rolig att sticka, så det kommer nog att bli ytterligare en. Fast i ett finare och lämpligare garn. Och då kanske också med pärlor.


Det som stjäl lite tid från stickningen är att jag pysslar en hel del med bloggen också. Den börjar nu så sakteliga att ta form enligt hur jag vill att den ska se ut, men det finns fortfarande massor att göra.


HaEnSkönKväll

th_bf-knittingsmiley

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *