Klar! Men ändå inte…

Igår kväll maskade jag av min Dragonfly Wings från stickorna. Yeay!

Så nu är den klar. Den blev som förväntat mindre än vad den är tänkt att vara enligt mönstret. Vet inte riktigt hur fel jag tänkte med att gå ner i stickstorlek och samtidigt ha ett tunnare garn än tänkt. Känner att jag har en hel del att lära min om hur man gör för att ändra garn mot vad mönstret är gjort för.

Dock så ska den blockas så den kommer väl att bli lite större. Den här gången förstår jag verkligen varför man måste blocka sina spetsstickade alster. Just nu ser den bara ut som ett enda stort krull. Men oavsett blockningens magi på uttöjningen av storleken så kommer den antagligen att tjäna mer som något skönt att ha kring halsen, snarare än en sjal att ha över axlarna.

Blockning ja, det blir ett helt nytt kapitel för min del. Har försökt att googla och läsa på otaliga bloggar hur man ska gå till väga. Känner spontant att jag gärna vill ha en sådan där “pusselmatta” som många använder. Den verkar praktisk och lätt att stuva undan efteråt. Kanske får det bli en sväng till Biltema… Sen är det där med nedblötningen av plagget. Behöver man ha något medel i till ett sockgarn (75% Wool, 25% Polyamide)? En del säger ulltvättmedel, andra säger att vanligt shampo funkar. En annan fråga är ju också om mina nålar kommer att räcka. Det vore ju snörpligt om de tar slut när man kommit halvvägs.

Så även om den av stickorna nu så är det en del pyssel kvar. Vägning för att veta hur många meter som gått åt. Nästan ett 50g-nystan, men inte helt. Blockning. Sy in de två ändarna. Foto både före och efter blockning.

Så när allt det är klart, då kommer det ett nytt inlägg med bilder. 🙂

HaEnFantastiskDag

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *